Ontmoet Brian

The grass is greener where you water it

Verhuizen van Turnhout naar Wierden, geen probleem voor onze ‘out of the box’ Explorer Brian. Het is ook geen verrassing dus dat hij is geïnspireerd door Ricardo Semler. Het leukste aan dit programma? Het veld ingestuurd worden, in plaats van een standaard taakfunctie. Zoals een echte Explorer. Zijn droom? Een mooie strategische functie bij Vebego!

Brian krijgt ontzettend veel energie van nieuwe inzichten, het doorgronden van complexe vraagstukken en het realiseren van een visie. Hij geeft en vraagt loyaliteit binnen het team. Helder organiseren, structureren en zaken echt afmaken, dat is zijn kracht. Zodra zekerheid en duidelijkheid is gecreëerd, zoekt hij naar goede ideeën en concepten en komt vervolgens op efficiënte wijze tot uitvoering. Brian hecht veel waarde aan transparantie binnen zijn team. Naïviteit en soft gedoe, daar houd hij niet van.

Brian's projecten

Werken aan de toekomst van Novacare

In zijn eerste opdracht werkte Brian aan een opdracht bij onze zuiderburen. Novacare is een consultancy bedrijf in de zorgsector. Het is een jong, maar zeer dynamische groep met grootse toekomstplannen. In de Belgische zorgsector gaat de komende tijd veel veranderen met betrekking tot regel- en wetgeving. Novacare wil hier een adviserende rol in gaan spelen. Brian leverde een lange termijnplan op en adviseerde de directrice hierover. Daarnaast schreef hij op basis van deze toekomstplannen een nieuw marketingplan. Uiteraard werden deze plannen ook geïmplementeerd in de organisatie. Een complexe, maar uitdagende opdracht. Vooral omdat de wetgeving en cultuur in België anders zijn dan in Nederland.

Instroombeleid van onze groenbedrijven

Brian koos zijn tweede opdracht in een totaal nieuw werkgebied, namelijk; HR. Samen met opdrachtmanagers Marrit Schouten, HR Directeur, en Bas Wijbenga, Directeur Strategie en Processen, hield hij zich bezig met het instroombeleid van divisie Regionaal bij Hacron en Axent Groen. Het doel? Bevorderen van de instroom en het borgen van het begeleidingsproces van werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit doel sluit aan bij de strategie van Vebego om maatschappelijk verantwoord ondernemen en inclusiviteit te bevorderen. Door wetswijzigingen is het lastiger geworden om de instroom te continueren. Voorheen ging de instroom van mensen met een arbeidsbeperking relatief gemakkelijk, via gemeenten. Door de Quotemwet, kiezen gemeenten er echter steeds vaker voor om deze mensen zelf in dienst te nemen. “Voor de continuïteit van onze dienstverlening is het is dus van belang dat we met deze problematiek aan de slag gaan”, aldus Brian. Het heeft hem veel nieuwe inzichten over een inclusieve arbeidsmarkt opgeleverd.

Rayonmanager bij Hago

Afspraken nakomen, verwachtingen overtreffen en meedenken met de klant. In deze rol van rayonmanager komt Brian tot zijn recht. In zijn derde opdracht zorgt Brian dat alle puzzelstukjes in elkaar passen, van de kwaliteit van de dienstverlening tot het personeelsbeleid en de begroting. In deze rol stuurt hij objectleiders aan en zorgt hij voor een rayon waarin zij met plezier het werk kunnen doen. Sparren met de klant, signaleren van knelpunten en zorgen dat doelen behaald worden. Allemaal is het onderdeel van deze veelzijdige opdracht.

Deel dit artikel: