20-12-2018

Tijd om even terug te blikken!

Ze zeggen altijd dat de tijd vliegt als je het naar je zin hebt? Nou, dat gevoel dus! 2018 was een bijzonder jaar. Een jaar waarin Vebego 75 werd en we de eerste stappen zetten richting een veelbelovende toekomst. Een jaar vol frisse ideeën en nieuwe impulsen, waarin we voor Vebego nieuwe mogelijkheden hebben verkend om te groeien en slimmer samen te werken. Waarin we mensen, afdelingen en bedrijven hebben verbonden. Maar ook een jaar waarin we zelf tot bloei zijn gekomen en bijzondere connecties hebben gemaakt. Tijd om even terug te blikken: 

‘What will you Explore in 2018?’
Tijdens de nieuwjaarsreceptie van 2018 zijn we gestart met de vraag ‘What will you Explore in 2018?’ Wij hebben je daar gevraagd om met ons na te denken over wat jij wilt ontwikkelen en leren in 2018. Waarom? Omdat we, om toekomstbestendig te blijven, onszelf moeten blijven ontwikkelen, nieuwe dingen moeten uitproberen en kennis moeten delen.

Workshop Summit
Als Explorers zijn wij gevraagd een workshop te geven voor senior management van Vebego op de Summit. Een dankbare opgave, die wij als ambassadeurs van het veranderplatform Destination: Future graag aannamen. Onze workshop #NOFILTER ging in op een belangrijk strategisch thema binnen Vebego: cultuur en gedrag. We lieten een video zien over wat er gebeurd als we op de oude weg verder gaan en keerden dit scenario om tot het gedroomd resultaat. Voor velen een wake-up-call. Volgens een no-nonsense methode hebben we de benodigde veranderingen in cultuur en gedrag inzichtelijk gemaakt en herkenbare casussen benoemd waarin we anders moeten acteren. En dat alles zonder filter. Ingesleten patronen werden even opzijgezet. Aan het einde van deze workshop maakten we een vertaalslag naar morgen. Welke eerste stap ga je zetten in de richting van het gedroomd resultaat? En als je dan nu terugblikt, welke stap heb je dan gezet?

Vierde Explorer Module: de kracht van kwetsbaarheid
Een ontmoeting met vader en zoon Goedmakers was de aftrap van de trainingsmodule die in het teken stond van Cultuur & Change. Want familiecultuur en verandering; gaat dat wel samen? Om te veranderen moet je je kwetsbaar durven op te stellen. Want zoals Ton sr. zegt: “De sterksten zijn degenen die zich kwetsbaar durven opstellen”.

Marco de Witte nam ons mee in het bewust worden van onze eigen basispatronen. Want de sleutel tot verandering zit in je eigen gedrag. We gingen aan de slag met de vraag: wat moet ik veranderen om Vebego te veranderen? Helpen mijn gedragspatronen me om het gewenste gedrag te laten zien of zitten ze me juist in de weg? En dat vraagt vertrouwen en lef. De verhalen van anderen raken je en zijn vaak herkenbaar. Verwonderd, geïnspireerd, dankbaar en voor sommigen nog veel vraagtekens. Dat zijn de gevoelens waar we mee naar huis gingen. Een module die onszelf, maar ook de groep sterker heeft gemaakt!

Destination: Zwitserland!
Yes, wij gingen internationaal en brachten een bezoek aan onze collega’s in Zwitserland. Enorm gaaf om ter plekke de dienstverlening rondom het vliegtuig te ervaren. Ook mochten wij onze tanden zetten in een real-life business case van Kevin Fleck, CFO, en Philippe Voyame, Business & Digital Excellence, over een pilot in data-driven schoonmaak. We ontdekten al snel dat de problemen en uitdagingen waar onze Zwitserse collega’s tegenaan lopen, niet veel verschillen van de onze in Nederland. We hebben allemaal ons specialisme, maar er zit ook veel potentie voor samenwerking en synergie.

Wat een mooie momenten, maar we kijken natuurlijk ook vooruit. Juist nu! Wij zijn allemaal bezig met het vinden van ons plekje na het traineeship. Want dit stopt toch echt per 1 maart 2019. Houdt onze website en LinkedIn in de gaten, want in het nieuwe jaar komen wij weer langs!

Deel dit artikel: