13-2-2018

Terugkijken op de tweede trainingsmodule 'Wij zijn samen'

Vorige week vond de tweede trainingsmodule van het Explorer Program plaats. Deze module stond in het teken van persoonlijke effectiviteit, samenwerking en agile werken. We lieten ons inspireren door diverse sprekers en onze coach Sandra verzorgde speelse samenwerkingsactiviteiten. De locatie, huiselijke sfeer en onderwerpen vormden een juiste combinatie. “In combinatie met een leuke groep mensen zorgde dit ervoor dat ik me volledig op mijn gemak voelde om te leren”, aldus Yannick.

Om half 8 ’s ochtends verzamelen we in onze sportkleding de lobby van Kapellerput. Met min 5 op de thermometer neemt Rens Blom, wereldkampioen polsstokhoogspringen, ons mee naar buiten. We starten de dag met een bootcamp, ‘even verbinding maken samen’. Dat is waar het ook deze module dagen om draait. “De enorme spierpijn is me zeker ook bijgebleven”, zegt Tijn. Na dit sportieve uur neemt Rens ons mee in zijn leven als topsporter. Volgens Deborah sloot zijn verhaal over passie, motivatie, doorzettingsvermogen en doelgerichtheid aan op het Explorer Program. De combinatie van passie en talent is belangrijk om echt te excelleren. Rens heeft een enorme hoeveelheid discipline en toch ook bescheidenheid. “Hij gelooft in zijn doel, visualiseert dit en focust zich er vervolgens volledig op. Alle keuzes die hij maakte tijdens zijn sportcarrière, waren in de richting van dat ene doel. Al het andere moest wijken. Daar kan ik echt van leren”, verteld Esther. Maar ook veerkracht en het geloof in jezelf zijn belangrijk. Rens: “Zenuwen zijn een teken van je lichaam dat je er klaar voor bent.”

"Zenuwen zijn een teken van je lichaam dat je er klaar voor bent"

Zonder het juiste team van mensen om hem heen, had ook Rens zijn doelen niet behaald. Rens: “Ik wilde door, maar wist dat ik het allemaal anders moest gaan doen”. Ook Ger Blom van IBC beaamd in zijn workshop over agile werken dat samenwerking en focus key zijn. Maar de bedrijfsomgeving is vaak zó veranderlijk dat zaken minder planbaar zijn en vernieuwing beter stapsgewijs gaat, op basis van feedback van klanten. Yannick: “De workshop sloot erg goed aan op mijn leerdoelen en kan ik goed terug in de praktijk brengen in mijn projecten”.

De theorie over het herkennen van je eigen en andermans gedragspatronen werd behandeld. Tijn: "Dit geeft handvatten voor situaties die je continu in je werk en privé kan tegenkomen. Ik kan dit nu beter plaatsen en er beter mee omgaan.” Ook al heb je te maken met tegenstrijdige belangen, als je elkaar nodig hebt kun je beter samenwerken. Tijdens teamopdrachten ervaren we zelf eerstehands dat wanneer gesprekken lastig worden, de eerste tegenslagen zich aandienen, de tijdsdruk groot wordt of het gewenste succes te lang uitblijft, we toch al snel vergeten samen te werken. En dat lokt hetzelfde gedrag uit bij de ander. Daar hebben we ons echt over verwonderd. Want hoe komt een cultuur van samenwerking dan toch van de grond? Wat kunnen wij als Explorers doen?

"Bij grote tijdsdruk vergeten we al snel samen te werken"

De laatste dag werd de koppeling gemaakt met de dagelijkse praktijk en onze persoonlijke doelen. Wij als Explorers kunnen voor verbinding zorgen door de lagen van de organisatie heen en de samenwerking tussen de bedrijven opzoeken. In gesprek gaan en terugkoppelen wat er beter kan. Ons coöperatief opstellen en vooral vragen en luisteren naar de belangen van de ander. We hebben geleerd dat we mensen in beweging kunnen brengen door ons eigen gedrag aan te passen. Op zoek te gaan naar gezamenlijke belangen en mensen de ruimte te geven voor eigen initiatief. “Na de moduledagen voel ik me gestimuleerd en enthousiast om hiermee aan de slag te gaan”, aldus Esther. Brian is het hiermee eens: "Ik heb positieve energie gekregen van de moduledagen. Deze ga ik nu volop in mijn werk stoppen".

Het besef dat we van elkaars ervaringen kunnen leren is na deze dagen nog groter. “Ik vind het leuk om anderen te helpen en samen na te denken over oplossingen”, aldus Deborah. Inge voegt toe: “Ik vond het mooi dat we elkaar kunnen aanvullen met voorbeelden en ideeën. Dit laat zien dat we elkaar al goed kennen en openstaan om met en vooral van elkaar te leren.” Ook volgens Georg functioneren wij nu meer als een team. "Het is lastig om kritische feedback te geven en ontvangen en diep te graven naar een verklaring voor je gedrag. Het helpt dan als je team voor je klaarstaat en er onderling veel vertrouwen is”. Kay sluit zich hierbij aan: “We raken steeds beter op elkaar ingespeeld en gaan steeds meer elkaar om hulp vragen als we ergens niet uitkomen”.

"We raken steeds beter op elkaar ingespeeld"

Deel dit artikel: