26-10-2017

Terugblikken op onze eerste maand als Explorer

We zijn van start!

Begin september zijn wij, acht trainees, begonnen aan dé ontdekkingsreis van Vebego, het Explorer Program. Achttien maanden lang zullen wij ons als consultant binden aan twee of drie specifieke opdrachten. Kay: “Dit is een unieke kans om door middel van het programma op management niveau te bekijken welke verbeteringen doorgevoerd kunnen worden binnen de organisatie.” De eerste maand zit er op en ons netwerk is inmiddels verdubbeld. De organisatie is groot en daarmee ligt de bal bij jezelf om je zichtbaar te maken. Het enthousiasme van de medewerkers draagt daar aan bij. Op welk Vebego kantoor je ook bent, je voelt je welkom.

“Een groot pluspunt is dat wij écht onderdeel zijn van de organisatie”, aldus Inge. Ons aandeel in de organisatie wordt serieus genomen en medewerkers nodigen je juist uit om die frisse blik te geven en de vraag te stellen ‘waarom doen we de dingen die we doen?’

We hebben allen een andere studie achtergrond, wat zorgt voor een diversiteit in de groep. Dit bleek ook uit de eerste trainingsmodule, waarin we inzicht kregen in onze eigen en elkaars drijfveren, kwaliteiten en valkuilen. De één is van nature meer resultaatgericht, de ander mensgericht of focust zich meer op innovatie. “Nu we ons hier bewust van zijn, gaat de samenwerking effectiever en versterken we elkaar”, aldus Esther.

Ook de variatie in opdrachten is bijzonder. De selectie van opdrachten is gemaakt op basis van (strategische) prioriteit voor Vebego, diepgang en complexiteit van het vraagstuk. Tevens de leermogelijkheden voor ons als Explorer en impact in de organisatie. Georg: “Je krijgt veel vrijheid in het uitvoeren van de opdrachten.” Een punt ter verbetering is het kaders scheppen voor de opdrachten. In het begin was dit voor ons allemaal een zoektocht. “Ik zou graag voorzien worden van meer concrete kaders voor de opdracht. Op deze manier kunnen we sneller een start maken”, aldus Deborah.

Eén van onze doelen is het uitwisselen van kennis en ervaringen tussen de Vebego bedrijven. Esther: “niet iedereen weet van elkaar wat ze doen.” Kay voegt toe: “Er werken veel goede mensen met kennis en ervaring. Een betere uitwisseling kan ervoor zorgen dat Vebego nog succesvoller gaat worden”. Eén ding is zeker: het belooft een leerzame en uitdagende ontdekkingstocht te worden. Wij hebben er zin in!

Deel dit artikel: