19-1-2018

Speelgoed als motor voor verandering

Dinsdag 16 januari vond de eerste Inspiratiesessie van het Destination: Future programma plaats. Het doel? Elkaar beter leren kennen en elkaar vinden in de ‘Why’: waarom willen we veranderen en waar gaat onze reis heen? Dit maakten we expliciet door te spelen met Lego!

 

We leerden elkaar beter kennen door onze kracht uit te beelden en elkaar complimentjes te geven met Lego bouwwerkjes. De diversiteit in de groep sprong er direct uit. Op eenzelfde manier gaven we samen betekenis aan het veranderverhaal van Vebego. Iedereen bracht op een creatieve manier zijn eigen visie op het veranderverhaal van Vebego in. Want top down opleggen is geen optie.

Wij vonden het inspirerend en verbindend om op deze manier het veranderverhaal te vinden en vertellen. Maar what’s next? Leren begint pas door dingen anders te dóen, maar welke dingen zijn dat dan? Eén ding is zeker: we gaan onze eindbestemming lerenderwijs vormgeven door samen te leren en ontwikkelen. Als Explorers zetten wij onze avontuurlijke ontdekkingstocht voort en zoeken we actief naar kansen en kennis binnen en buiten Vebego en manieren om deze te delen.

 

Deel dit artikel: