12-9-2018

Op bezoek bij Stichting Jarige Job

“Ik voel me als een kind in een snoepwinkel”, dat was de eerste gedachte toen we afgelopen vrijdag binnenstapten bij Stichting Jarige Job, partner van de Vebego Foundation. Een bijzondere locatie voor een bijeenkomst met Young Vebego.

We startten de dag met een presentatie over de Foundation en onze impactprogramma’s Betekenisvol Werk en Financiële Vitaliteit door Suzanne Albregts. Samen bespraken we ook de resultaten van ons eigen Betekenisvol Werk onderzoek. Wat maakt ons werk nu betekenisvol? En wat vinden wij nu belangrijk?

’s Middags was het tijd om de mouwen op te stropen. We zijn immers niet voor niets op deze bijzondere locatie: we gaan verjaardagsboxen inpakken! Voor veel kinderen is een verjaardag met cadeaus, visite en trakteren op school vanzelfsprekend. Maar wist je dat voor ruim 61.000 kinderen in Nederland dit niet vanzelfsprekend is? Zij kunnen hun verjaardag niet vieren omdat er thuis te weinig of zelfs geen geld voor is. Op hun mooiste dag van het jaar krijgen zij geen cadeau, hangen er geen vrolijke ballonnen en kunnen zij niet trakteren op school. Uit schaamte melden ze zich soms zelfs ziek. Jarige Job helpt deze kinderen én daarmee het hele gezin door in ieder geval de belangrijkste dag van het jaar wél mogelijk te maken. Jarige Job geeft geen geld maar een verjaardag box ter waarde van € 35,-, met alles erop en eraan. Stichting Jarige Job is landelijk actief en werkt samen met maatschappelijke organisaties die zich inzetten voor de meest kwetsbare kinderen van de Nederlandse samenleving.

Wat een geweldig initiatief! Het was een dag vol enthousiasme en plezier, wetende dat deze bijdrage een glimlach op het gezicht van vele kinderen mogelijk maakt!

Wil je meer informatie of kijken wat jij kunt doen? Ga naar www.stichtingjarigejob.nl of neem contact op met de Vebego Foundation via suzanne.albregts@vebego.com

Deel dit artikel: