26-7-2018

Explorers on tour - Destination: Zwitserland!

Afgelopen week kregen wij van Vebego niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk de kans om over grenzen heen te kijken. We brachten namelijk een bezoek aan onze collega’s in Zwitserland. Een uitgelezen kans om een kijkje in de keuken te krijgen van onze Zwitserse bedrijven en de prachtige stad Zürich te ontdekken!

Na een roadtrip van ruim zeven uur, een geweldige ervaring an sich, startten we onze ontdekkingstocht bij Vebego Airport AG. Daar werden we hartelijk ontvangen door onze collega’s. Eerst even door de security check en toen mochten we instappen in een heus Vebego-busje. Zo blij als een kind keken we om ons heen terwijl we tussen de vliegtuigen naar de hotspot van Vebego Airport reden. Samuel Hoch, Managing Director, nam ons mee in de hectische en dynamische werkomgeving op de luchthaven van Zürich. Bijzonder leerzaam hoe hij in korte tijd de basis op orde heeft weten te krijgen en samenwerking heeft weten te bevorderen. Maar het meest indrukwekkende vonden we toch wel het ter plekke ervaren van de dienstverlening om en in het vliegtuig. Je voelde de druk om binnen korte tijd het vliegtuig schoon te maken, maar tegelijkertijd vooral de vriendelijkheid van onze mensen.

 

 

Ook bezochten we onze collega’s op kantoor in Dietikon. Ook daar werden we warm ontvangen. De gastvrouw die een uitgebreide lunch voor ons had voorbereid, Ton Goedmakers die ons trots voorstelde aan zijn collega’s en een rondleiding gaf; de trots en het familiegevoel was sterk aanwezig. Maar er moest ook gewerkt worden. We zetten onze tanden in een real-life business case van Kevin Fleck, CFO, en Philippe Voyame, Business & Digital Excellence, over een pilot in data-driven schoonmaak. We ontdekten al snel dat de problemen en uitdagingen waar onze Zwitserse collega’s tegenaan lopen, niet veel verschillen van de onze in Nederland. We hebben allemaal ons specialisme, maar er zit ook veel potentie voor samenwerking en synergie. De urgentie om meer verbinding te maken werd gevoeld. De vraag werd dan ook al snel: hoe kunnen we samen optrekken in projecten waar synergie of schaalvoordelen te behalen zijn?  

 

 

Na het harde werken was er tijd voor een tour door de stad en een duik in de Zürichsee, iets wat de lokale bevolking doet om te ontspannen na een hectische dag. Samen met Ton en Danielle, onze bedrijfsjurist die toevallig ook in Zürich was, hadden we goede gesprekken bij een heerlijk diner. Wat deze trip ons gebracht heeft? Naast het leren kennen van Vebego AG en onze collega’s, een geweldige ervaring en een nog sterker gevoel van urgentie van verbinden. Iets waar we vol frisse energie samen verder aan bouwen. Bovendien heeft het ons als team nog hechter gemaakt. Samen stappen maken, hard werken, maar ook plezier hebben. Dat is Vebego!

 

 

Mocht je ooit in de buurt van Zürich zijn, schroom dan niet om een bezoek te brengen aan onze collega’s.

 

Special thanks to Samuel, Kevin, Philippe, Ton & Harjan!

Deel dit artikel: