15-12-2017

Als Explorer aan de slag in Zwitserland

Superspannend… als trainee aan de slag gaan bij een internationaal familiebedrijf. En vooral als je eerste opdracht in Zwitserland blijkt te zijn. Als kersverse Explorer pakte Kay last-minute zijn koffers in om richting Zurich te gaan. De eerste tijd staat dan vooral in het teken van het kennismaken met het bedrijf en collega's. En dan vallen je dingen op waar je van tevoren misschien helemaal niet over nagedacht had. Kay doet er verslag over.

Tijdens de start van het traineeship ben ik verhuisd van Amsterdam naar Zurich. Deze ruim 800 km heb ik afgelegd om te gaan werken bij het Zwitserse onderdeel van Vebego. Een lange reis die ik vol enthousiasme ben aangegaan. In de begin periode viel het mij vooral op (en tegen) hoe verschillende de Zwitserse taal is met de Duitse taal. In het begin was dit dialect voor mij onverstaanbaar. Gelukkig kunnen mijn collega’s ook Hoogduits praten, waardoor de taal barrière een stuk minder groot is.

Gedurende mijn eerste week ben ik opzoek gegaan naar een woning in de omgeving Zurich. Nou dacht ik wel wat gewend te zijn vanwege mijn woning in Amsterdam, maar Zurich blijkt nog een stuk lastiger te zijn. Gelukkig heb ik na enkele weken in een hotel te hebben geleefd een studiootje gevonden in het zuiden van Zurich.

Mijn opdracht de komende maanden is het analyseren en optimaliseren van het salesproces in Zwitserland. Wat mij tot nu toe heel erg meevalt is de openheid van al mijn collega’s om mee te werken met het onderzoek. Tijdens persoonlijke gesprekken met verkopers en salesmanagers krijg ik veel informatie over de gang van zaken momenteel. Deze gesprekken heb ik in alle (22) vestigingen van Vebego AG, waardoor ik het hele land doorreis. Wat daarbij in het begin vooral opviel is hoe prachtig Zwitserland is! Want zeg nou zelf.. het is toch fantastisch om zo’n prachtige omgeving te kunnen werken!

Deel dit artikel: